Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 03:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 6 listopada 2015, 02:02 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Aby wymienić uszkodzony włącznik świateł należy:
- wciskamy pokrętło od włączania świateł
- wciśnięte pokrętło przekręcamy delikatnie w prawo
- wyciągamy włącznik
-na koniec odpinamy kostkę z przewodami od włącznika
Składamy w odwrotnej kolejności.

Krótki filmik pokazowy: https://youtu.be/_FBkx8FsAP4

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 13:59 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 21:38
Posty: 412
Lokalizacja: Stryn No---Rzeszów
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogusław
Czy te włączniki są zamienne?? Sharan do Tourana i na odwrót???

________________________________________________________________________________________________
Siła tkwi w TDI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 17:25 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 435
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
touran jest na can a sharan nie i ponoć nie pasują włączniki, przynajmniej tak słyszałem , jak kumpel podjedzie do mnie to sprawdzę czy pasuje mój z tourana do sharana

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:07 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 21:38
Posty: 412
Lokalizacja: Stryn No---Rzeszów
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogusław
To ten wyłacznik ma cos wspólnego z szyną CAN???

________________________________________________________________________________________________
Siła tkwi w TDI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:03 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam te włączniki to różnią się tylko ilością włączanych obiektów w aucie jedne nie maja halogenów przód a drugie mają ale czy to ma cos wspólnego z szyną CAN ??????

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:31 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Sprawdzałem jak działają włączniki w Sharanie.Oryginalnie mam oddzielnie włączane halogeny przednie i tylne(halogeny włączane na dwa razy). Podmieniłem włącznik na taki co załącza na raz halogeny( stosowany w autach bez przednich halogenów). Okazuje się że w moim aucie na tym włączniku zapalają się halogeny przednie i tylne razem.

Zastanawia mnie zasada działania włącznika jaki widziałem w Skodzie lub Touranie z opcją auto. Może ktoś z kolegów coś podpowie?

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 21:25 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 435
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
ja u siebie nie miałem funkcji auto, a założyłem taki z AUTO i działa ,bez żadnego kodowania

Załącznik postu (zdjęcie, film, schemat, mapka, link lub inny) jest widoczny tylko dla zalogowanych Użytkowników forum.
Zapraszamy do rejestracji lub zalogowania aby widzieć załaczniki i wykorzystywać w pełni funkcje forum
" alt="Obrazek" />

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 23:50 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
po włączeniu stacyjki masz od razu światła włączone o to chodzi

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 9 listopada 2015, 04:07 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Dzięki koledzy za wyjaśnienie. :thumbsup: Fajna ta dodatkowa opcja a i włącznik ładniejszy.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=