Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest środa, 28 czerwca 2017, 03:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2016, 21:31 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Witam. Po przejechaniu ok. 5 km i powolnym wcisnieciu pedalu gazu do konca auto nie przyspiesza uzyskujac stala predkosc 100 km/ godz. Dzieje sie to sporadycznie. Byc moze trzeba sharana "przepalic" po autostradzie na odcinku 100 km? Dzisiaj bylem w warsztacie. Mechanik skasowal 2 bledy wynikle na komputerze i powiedzial ze jezeli zapali sie jakakolwiek kontrolka to mam wrocic na warsztat. Pozdrawiam.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2016, 22:00 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 425
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
stawiam na Turbo, albo zacina się geometria i przeładowuje turbinę,albo już ma luzy i albo wymiana na regenerowaną ,używkę albo nową, Ja osobiście nie wierzę w regenerację że długo to będzie chodzić, na nową by mnie nie było stać nigdy, zaś jestem bardziej za używką ale dobrą

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2016, 22:12 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Kupilem auto od faceta ktory wymienial 4 lata temu turbine z tego co mi mowil, byla to nowa turbina. Byc moze jest cos nie tak z podawaniem paliwa. Probowalem takze dzisiaj pogazowac 1 godzine po drugorzednych drogach. Jak na razie ma problemu i ma mocne przyspieszenie.

Przed paroma dniami czuc bylo wewnatrz samochodu lekki zapach przegrzanej gumy.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2016, 20:10 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witak a nie zapalała ci się kontrolka ESP trakcji

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2016, 21:11 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): czwartek, 24 marca 2016, 21:17
Posty: 38
Lokalizacja: KR
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogdan
Miałem podobnie, najpierw zapaszek potem problemy z przyspieszaniem. Skończyło sie wymianą pompy vacum. Ciekło paliwo na wezyk wodny a po wyjęciu pompy okazało sie ze kruciec podciśnienia jest luźny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2016, 21:47 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Stasiu, nie zapalala sie kontrolka.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2016, 22:02 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Nie wiem czy jest sens zrobic jeszcze raz test na komputerze, po wykasowaniu poprzednich bledow. Czy po paru dniach jazdy wyswietli wlasciwy blad?

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2016, 22:46 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 16 lutego 2011, 15:36
Posty: 775
Lokalizacja: Olsztyn - Wrocław
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 1,9 TDI BTB 150
Imię: Daniel
a czy po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu moc auta powraca ? Szkoda że nie masz numeru błedu jaki był kasowany przez mechanika to bym ci powiedział co trzeba wymienić.

________________________________________________________________________________________________
Sharan Special Sport by daneczek76
Forum Tiguan Forum Sharan Forum Alhambra Forum Touran Forum Yeti Forum Roomster


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2016, 18:07 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Jutro podjade do mechanika i zapytam o nr. tych 2 bledow bledow. Wiem ze bylo cos napisane po niemiecku: jeden dotyczyl termostatu drugi mowil cos o przekroczonym podcisnienia. Jezdzac po miescie nie mam problemu z przyspieszeniem, niezaleznie ile razy zgasze samochod lub odpale. Za chwile wyjade na autostrade i sie przekonam jak zachowuje sie moj sharan na autostradzie. Dzieki.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2016, 20:13 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 611
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Daniel, wrocilem przed chwila z jazdy po autostradzie. Po przejechaniu 1 km auto nie reagowalo na przycisniecie pedalu gazu "do deski", szybkosc max. pozostawala 100 km/godz. Zjechalem na parking, odpalilem silnik jeszcze raz. Bylem zaskoczony, przejechalem po autostradzie duzo km. z rozna predkoscia ( 100, 140, 170 ) nic sie nie dzialo, prawidlowe przyspieszenie po dodaniu gazu.

Jezdzac po miescie nie ma jak do tej pory problemu z przyspieszeniem, moze dlatego ze czesto zatrzymuje sie ( zakupy itp)

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=