Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest środa, 26 września 2018, 04:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 5 listopada 2015, 18:33 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 25 lutego 2015, 17:04
Posty: 82
Lokalizacja: Kurp
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: Paweł
Temat zakończony i co ciekawe rozwiązał się sam :) Zamiennych pompek, jak nie miałem tak nie mam ale między czasie temperatura na zewnątrz spadła nawet poniżej zera - wtedy opisywanych przeze mnie objawów nie było. To skłoniło mnie do zainteresowania się czujnikiem temperatury wody. Co się okazało - objawy i problemy były jego winą. :) Po wymianie zero problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 14:12 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 21:38
Posty: 412
Lokalizacja: Stryn No---Rzeszów
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogusław
raventes napisał(a):
Temat zakończony i co ciekawe rozwiązał się sam :) do zainteresowania się czujnikiem temperatury wody. Co się okazało - objawy i problemy były jego winą. :) Po wymianie zero problemów.

Powiem ci szczerze że jakoś trudno w to uwierzyć aby to miało coś wspólnego z wypadaniem zapłonu na pierwszym cylindrze Tak jak podawałeś wcześniej. Natomiast trudny rozruch i towarzyszący siwo-biały dym to jak najbardziej może być jego wina. Taki czujnik sprawdzasz vagiem bez jego wyciągania.

________________________________________________________________________________________________
Siła tkwi w TDI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 18:48 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 25 lutego 2015, 17:04
Posty: 82
Lokalizacja: Kurp
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: Paweł
Tak, wiem o tym że to dziwne aby to miało wpływ z wypadaniem zapłonu. Sęk tylko w tym że ten błąd po skasowaniu ( dość dawno temu ) więcej się nie pojawił a od tamtej pory samochód kilkukrotnie był podłączany pod diagnostykę. Nie wiem zatem czy błąd ten nie powróci bo on nie wracał nawet po wykasowaniu go, a przecież czujnika nikt nie ruszał od momentu skasowania błędu między czasie podłączając samochód pod kompa. Ustąpiły jedynie objawy o jakich pisałem ( szarpanie i przerywanie ), a te występowały nawet po wykasowaniu błędu o wypadaniu zapłonu.

Obecnie problem ustąpił. Czy to jakiś dziwny zbieg okoliczności, czy rzeczywiście to była wina czujnika to się okaże jak się ściepli - zatem byle to wiosny :)
Nie mam niestety dostępu do VAG-a i nie zanosi się żebym miał, więc trzeba strzelać metodą prób i błędów na podstawie objawów :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 17:20 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 25 lutego 2015, 17:04
Posty: 82
Lokalizacja: Kurp
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: Paweł
Moja radość trwała bardzo krótko - problem występuje nadal :mad:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 23:55 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 21:38
Posty: 412
Lokalizacja: Stryn No---Rzeszów
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogusław
Niestety Pawle juz nie wystarczy gadanie !! trzeba sie brać do roboty :( :(

________________________________________________________________________________________________
Siła tkwi w TDI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 09:14 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 25 lutego 2015, 17:04
Posty: 82
Lokalizacja: Kurp
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: Paweł
Trwało do bardzo długo i przepraszam Was za moje milczenie w tym temacie, ale skończyło się na tym że miałem dostęp do VAG-a i pompki będą regenerowane ponieważ mają spore odchyły od normy. Mam nadzieję że to zażegna problemy :) W tym czasie auto było używane od tzw święta.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=