Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest piątek, 19 stycznia 2018, 19:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 20:22 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:30
Posty: 159
Lokalizacja: WLKP
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Karina
Po wymianie wszystkich klockow i poskladaniu wszystkiego, swieci sie pomaranczowa kontrolka od hamulcow.
Czy potrzeba skasowac jakis blad czy cos jest nie tak? :help:

Dodam, ze przed wymiana nic nie swiecilo a przednich klockow prawie nie bylo. (diagnoza padla na zlocie w kraku)


 

________________________________________________________________________________________________
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Podpis zwiał z miejsca zdarzenia - poszukiwania trwają

Howgh !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 21:23 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 432
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
Karina posprawdzaj kostki przy klockach, ta kontrolka powinna zgasnąć odrazu po zmienie klocków, może masz gdzieś kabel przerwany.sprawdz na kompie błąd może pokaże który czujnik

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 21:29 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witaj Karina a próbę po naprawie robiliście czyli przejechanie się kawałek a klocki masz z czujnikami

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 14:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:30
Posty: 159
Lokalizacja: WLKP
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Karina
Cos musi byc nie tak z tylnym czujnikiem, to on generuje blad.
Po zmostkowaniu kontrolka zgasla i tak juz zostanie. :thumbsup:

________________________________________________________________________________________________
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Podpis zwiał z miejsca zdarzenia - poszukiwania trwają

Howgh !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 15:49 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 306
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Karina z tym czujnikiem to masz rację. Z opinii znajomych mechaników wiem ze po wymianie klocków kontrolka dalej świeci z winy czujnika. Możesz to wyłączyć w komputerze żeby kontrolka na fisie zgasła.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 10 października 2015, 23:03 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam podejrzewam wysuniecie się z klocka tego czujnika lub nie dość dobre połączenie miedzy wtyczką a gniazdkiem od czujnika i od instalacji Ja jeszcze dociskam taśmami elektrycznymi ( zaciskowe )

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 00:11 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 21:38
Posty: 412
Lokalizacja: Stryn No---Rzeszów
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Bogusław
Ja u siebie to wyłączyłem Vagiem i spokój.
Ps. Karino a te budziki to od twojego sharana????? to coś jak audi a6 wygląda..

________________________________________________________________________________________________
Siła tkwi w TDI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 09:07 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 432
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
dla wyjaśnienia, w klocku nie ma czujnika, tylko jest kabelek ,po podłaczeniu kostki następuje zworka , jak klocek się wytrze do tego miejsca to zaczyna trzeć kabelek , z chwilą przetarcia tego że kabelka zostaje obwód przerwany i zapala się kontrolka, Karina weź miernikiem sprawdz czy masz przejście na kostce od strony klocka, bo jak nie będzie to będziesz już miała winowajcę :) :) :)

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 10:42 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
stasio59 napisał(a):
witam podejrzewam wysuniecie się z klocka tego czujnika lub nie dość dobre połączenie miedzy wtyczką a gniazdkiem od czujnika i od instalacji Ja jeszcze dociskam taśmami elektrycznymi ( zaciskowe )


Sorry Stasio!
Czujnik, czyli kabelek w klocku, jest wprasowany lub lepiej zalany podczas produkcji klocka masą ścierną, więc nie ma takiej mozliwości aby sie wysunął......Wiązanie wtyczek nie ma sensu....

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 19:24 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 306
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
marcyb3 napisał(a):
dla wyjaśnienia, w klocku nie ma czujnika, tylko jest kabelek ,po podłaczeniu kostki następuje zworka , jak klocek się wytrze do tego miejsca to zaczyna trzeć kabelek , z chwilą przetarcia tego że kabelka zostaje obwód przerwany i zapala się kontrolka,


Tak Marcin masz rację. :thumbsup: Ale potocznie wszyscy nazywamy to czujnikiem. ;)

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=