Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 09:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 10 maja 2015, 23:18 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 7 lutego 2015, 15:50
Posty: 149
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 130
Imię: Piotr
Moim zdaniem nie warto naprawiac i nie jest to proste jakby sie wydawalo gdyz :
1)w Vw T4 mialem to samo czyli raz dzialal raz nie,wkurzylem sie kupilem inny zamiennik wloski i mam juz rok z glowy.
2)Stary Org.Vw niby prosta budowa ale nie idzie go naprawic.Cos sie dzieje ze stykami i ECU wylapuje blad i juz nie dziala.

Normalnie myslalem ze oszaleje,taka pierdulka a nie idzie tego samemu zrobic.Brr.
Lub ze mnie majsterkowicz jak z koziej [nie pisz wulgaryzmów !!!] trabka...

________________________________________________________________________________________________
Sprzedam pod zamowienie nowe Navi i Antyrady.50% Taniej

Piotr Jestem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 10 maja 2015, 23:30 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Ja uważam że każda część ma określoną żywotność i nie zawsze da się reanimować np: trzasła samoregulacja w czujniku od tempomatu na pedale sprzęgła.
Wolę mieć sprawne światła stop niż ktoś ma zaparkować mi w kufrze podczas ostrego hamowania. To bezpieczeństwo nie tylko moje ale i innych uczestników ruchu.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 22:42 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam macie racje koledzy ale jak wam w drodze nawali i brak zapasowego a tak chociaż z reanimowany pomoże miałem tak we Francji brak stopu nowy padł wiec reanimowany założyłem i dłużej wytrzymał niż nowy jest troszkę zabawy ale warto się pobawić i mieć go w razie awarii

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 00:52 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Stasiu masz rację. Lepiej w drodze naprawić niż jechać bez świateł stopu.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 18:59 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
stasio59 napisał(a):
stary można go reanimować i mieć wrazie W tak właśnie miałem w vw passacie stary naprawiłem i miałem na zapas
andrew7800 napisał(a):
Kupiłem nowy czujnik stopu za 8 złotych

Sam trochę jestem z gatunku "szkoda wyrzucić bo może da się naprawić i kiedyś się przyda" wynika pewnie to z dawnych czasów gdy brakowało części i ja nabyłem takich przyzwyczajeń myślę że Stasio też podobnie w podobnym wieku jesteśmy :), ja staram się wyleczyć z tych przyzwyczajeń bo moim zdaniem obecnie nie mają sensu.

Przy podawanej cenie wydaje mi się że reanimacja i wożenie zreanimowanego nie ma sensu - zawsze to zawodny staroć choćby jak reanimował nowy nie będzie
Po prostu kupić za 8 złotych i wozić nowy jeśli ktoś uważa to za konieczne - to moim zdaniem sensowniejsze rozwiązanie

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:27 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam Andrzej mam ze trzy takie wyłączniki świateł stop i wiem ze od przybytku głowa nie boli a zawsze mam tą pewność ze mam zapas i jest sprawny

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 21:49 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Krzychu ja też lubię chomikować bo zwykle jest tak że jak nie masz to siądzie, a jak jest w zapasie to tylko leży. ;)

Stasiu ja też mam w zapasie ten czujnik. Po awarii mojego kupiłem nowy a po powrocie do domu i przejrzeniu części okazało się że miałem używany oryginał w domu. :)

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 21:59 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
no widzisz Andrzej jednak się trzyma na zapas takie czujniki

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 22:50 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
smok_wawelski napisał(a):
Sam trochę jestem z gatunku "szkoda wyrzucić bo może da się naprawić i kiedyś się przyda"
Przecież Wam napisałem że ja też chomik :) ale przy obecnej dostępności części uważam że trzeba trochę walczyć z tym "nałogiem" bo można zarosnąć gratami :) bywa że znajduję jeszcze z poprzednich aut ale ja pomału zaczynam wywalać a argument że Andrzej trzyma też nie mnie nie przekona :) wywalam bo graciarnia w chałupie już mnie wkurza i nie mogę nic znaleźć :)

Nic nikomu nie narzucam - każdego z Was prywatna sprawa jak postępuje

To co pisałem wyżej dotyczyło o konkretnego przykładu podawanego czujnika za 8zł - wg mnie stary lub niepewny kosz - na zapas kupić nowy właśnie z racji ceny 8zł - dla mnie bezsens naprawiać przy takiej cenie

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 23:14 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 315
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Co do czujnika stopu to masz rację. Gratami to ja teraz zarastam bo trochę tego ze szrotu przywiozłem. Dziś zakonczyłem robotę w polu to będzie można wystawić aukcje w internecie. Będzie luźniej w domku i żona zadowolona. ;)

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=