Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 20:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:22 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
stasio59 napisał(a):
Jurku tu masz jak możesz sprawdzić czy masz taka funkcje w swoim aucie jeśli jest to musi być moduł a ten tekst wyjasni do czego jest moduł potrzebny

Jak w prosty sposób sprawdzić czy mój samochód posiada sygnalizator awarii oświetlenia?
Aby sprawdzić czy samochód posiada sygnalizator awarii oświetlenia należy odłączyć jedną z żarówek samochodu.
Jeśli po wykonaniu tej czynności rozpocznie wizualne lub dźwiękowe informowanie o awarii auto posiada sygnalizator awarii oświetlenia i moduł będzie niezbędny.


Stasio.
Tzn. jak bede mial po wykreceniu zarowki informacje o awari auta to wtedy do zainstalowania haka bede potrzebowal modul. Napisales "niezbedny".

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:30 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
dokładnie tak, warto zainwestować te 25 eur i problem z glowy

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:33 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
Tzn. Bez modulu nie otrzymalbym informacji np: o przepalonej zarowce stopu w przyczepie?

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:42 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
tak właśnie Jurku brak informacji o przepaleniu się żarówki

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:56 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
stasio59 napisał(a):
tak właśnie Jurku brak informacji o przepaleniu się żarówki


Ok.
Juz wiem do czego sluzy modul. Dzieki Wszystkim. :thumbsup:

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 22:32 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
nie do końca,
jeśli posiadasz w aucie funkcję ostrzegania o uszkodzeniu oświetlenia, to w momencie podpięcia przyczepy, ta kontrolka będzie się zapalała i świeciła, spowodowana to będzie zwiększonym poborem napięcia w aucie przez dodatkowe oświetlenie na przyczepie

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 22:51 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
To teraz wiem. Gdziekolwiek zlece zamontowanie haka holowniczego, w Niemczech czy w Polsce to bezwarunkowo: z modulem.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 07:37 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
No jeśli masz funkcje ostrzegania o awarii oświetlenia to tak. Jeśli jej nie posiadasz to nie ma takiej konieczności i wpinasz się bezpośrednio w instalację lamp. Hak bez problemu zainstalujesz sam. Max 2 godziny pracy, a przynajmniej zrobisz porządnie i przed montażem zabezpieczysz hak i śruby antykorozyjne. Ja u siebie hak 2x polakierowalem i po montażu wszystko dodatkowo zabezpieczylem środkiem konserwujacym typu "baranek"

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 10:36 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
Tu w Niemczech hak holowniczy powinien byc zamontowany przez warsztat uprawniony do tego poza tym musze miec papiery o jego legalizacji. Dowiem sie dzisiaj dokladnie ile kosztuje hak z zamontowaniem tu w Niemczech a tez czy moge bez problemow z przepisami hak w Polsce zamontowac.

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 21:48 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
tak Jurku wtedy masz certyfikat na dany hak wystawiany przez warsztat który to montuje

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=