Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest niedziela, 15 lipca 2018, 20:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hak holowniczy.
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 16:43 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
Witam.

Chce do sharana 1,9 TDI 2002 zamontowac hak holowniczy. Istnieja haki do podlaczenia przyczepy zaleznie od rocznika auta ?

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 17:23 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
Witaj, u Ciebie na pewno musisz zastosować do sharana po lifcie (2000-). Najważniejsze to to, że nie wpinasz się wiązką gniazda bezpośrednio w instalację świateł tylko poprzez specjalny moduł. Inaczej nie będzie funkcjonowało i grozi to uszkodzeniem instalacji
o to chodzi:
http://allegro.pl/wiazka-modul-7-pin-do ... 69467.html
i od razu mówię, że nie warto kupować najtańszego bo instalacja jest z kabelków do niczego, raz dwa skorodują i popękają
Tak samo w haku jeśli hak kupisz Polskiego producenta jakiś z tańszych: ja np u Siebie montowałem taki zwykły:
http://allegro.pl/hak-holowniczy-vw-sha ... 58933.html
to nie zakładaj wiązki z zestawu tylko najlepiej od razu kupić w sklepie elektrycznym porządne przewody i nowe porządne gniazdo. U mnie to oryginalne nie wytrzymało nawet pół roku

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 19:04 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witaj Jurku Ja w swoim aucie założyłem wypinany ale był bez kluczyka kluczyk jest nie problem zrobić i dopasować co do instalacji nie mam żadnego modułu mam podpięte prosto w instalacje i zero jakiś nie przewidzianych sytuacji choć powiem ze warto jest założyć moduł i sobie tez zapodam i podłączę zawsze to jest dobre zabezpieczenie hak zakupiłem za 200 stówki i sam podłączyłem choć tez zakupiłem taki co nie pasował do polifta ale trafił się klient co miał auto sharana przed liftem i mu pasował także na to tez trzeba zwrócić uwagę musi być po lifcie

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 19:21 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 08:31
Posty: 52
Lokalizacja: Kamienna Góra
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Tomasz
Ja u siebie montowałem ori westfalię odpinaną kupioną od znajomego za 200, jedynie wymieniłem gniazdo na 13 pinowe oczywiście wszystko podłączone ;) więc bez problemu podpinam kemping i ma działać :thumbsup: a mam podpięte bez modułu i nic się nie dzieje , a już z niejednym ogonkiem się sprzęgałem warunek jeden :nono2: że wtyk przyczepy jest podłączony prawidłowo jak w schemacie :thumbsup:


 

________________________________________________________________________________________________
nie ma rzeczy nie do naprawienia, są tylko niekompetentni "fachowcy" Dla swoich Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 20:03 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
no ale bez modułu w momencie podpięcia przyczepy na pewno zapala wam się awaria oświetlenia, po coś te moduły przecież są, po co nadmiernie przeciążać sieć can

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 20:15 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 13:07
Posty: 647
Lokalizacja: Miasto Trier. Niemcy.
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Jurek
Powiedzcie mi co to jest ten modul i do czego on sluzy? Czy w serwisach VW w Polsce przy montazu haka, modul montowany jest obowiazkowo? Jaka jest cena za zamontowanie tego modulu?

________________________________________________________________________________________________
Mowie i pisze po polsku. Jurek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 20:46 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
Jurku tu masz jak możesz sprawdzić czy masz taka funkcje w swoim aucie jeśli jest to musi być moduł a ten tekst wyjasni do czego jest moduł potrzebny

Jak w prosty sposób sprawdzić czy mój samochód posiada sygnalizator awarii oświetlenia?
Aby sprawdzić czy samochód posiada sygnalizator awarii oświetlenia należy odłączyć jedną z żarówek samochodu.
Jeśli po wykonaniu tej czynności rozpocznie wizualne lub dźwiękowe informowanie o awarii auto posiada sygnalizator awarii oświetlenia i moduł będzie niezbędny.

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 20:50 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 435
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
Stasiu chyba nie wkleiłeś linku :thumbsup:

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:14 
Offline
Użytkownik forum

Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 12:57
Posty: 99
Auto: Inny
Silnik: Inny
Imię: Tomek
a chyba nie miało być linku, Stasiu wkleił poradę :piwo2:

________________________________________________________________________________________________
Było Galaxy mk1 2000r., 1.9 TDI 110KM
Będzie...?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 21:17 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
tak poradę jak to sprawdzić

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=