Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 23:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 4 maja 2015, 23:12 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
1-sza próba - skaner 5053 - sprawny - kompletny brak odzewu, przypuszczam brak napięcia zasilania w gnieździe,
2- ga próba - kabel - czerwona dioda świeci - brak komunikacji

Jutro może zacznę od rozbebeszenia konsolki i sprawdzenia czy wszystko podłączone do gniazda - to oczywiste.

Jakieś pomysły lub znane Wam typowe usterki ?

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2015, 20:31 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
Krzysiu dokładnie sprawdź gniazdo wszystkie piny jeden będzie podwinięty i masz brak komunikacji

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2015, 22:26 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 435
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
Krzysiek a łączyłeś się wcześniej tym kabelkiem do swojego auta???ja miałem kabelek z neta zakupiony jak miałem sharana przed liftem i łączył się bez problemu,jak zakupiłem sharana po lifcie to już nie chciał się połączyć , wziąłem od kumpla drugi kabel i bez problemu się nim połączyłem z autem,więc jak masz możliwość to spróbuj się połączyć innym kabelkiem

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2015, 22:36 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
I skaner i kabel sprawne - spoko Viakenowskie - łączą się bez problemu gdzie indziej
Stawiam na gniazdo albo złącza/kostki kablowe.

Stasiu chyba tak czy tak trzeba wydrzeć gniazdo żeby porządnie go poogladać - i od tego mam zamiar zacząć
ale obecnie priorytet dziś miał ten bezsilnikowy pojazd :)
W najbliższych dniach wrócę pewnie do tematu - jak jest słonko i nie leje to bezsilnikowy pojazd ma absolutny priorytet bo na zlot nie zdążę :)

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 5 maja 2015, 22:39 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 435
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
a sprawdzałeś bezpieczniki ???? bo wiem że któryś odpowiada za gniazdo diagnostyczne tylko nie pamiętam który , na pewno jest to któryś bezpiecznik pod kierownicą

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 20:24 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witaj Krzysiu wiem o który pojazd chodzi tak widziałem twoja relacje i tez troszkę komentarza dodałem także to masz w pierwszym planie powodzenia

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 16:49 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
Bezpieczniki sprawdzone są ok, gniazdo rozbebeszone - podłączenia prawidłowe, brak uszkodzeń w gnieździe
Gniazdo nadal martwe - macie może jakieś dalsze pomysły czy pozostaje żmudne przedzwanianie kabelków ?
Ma ktoś może schemat albo wie jak i którędy lecą kable od kompa do gniazda ?

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 15 maja 2015, 11:00 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 22:48
Posty: 6
Lokalizacja: Oleśnica
Auto: Seat Alhambra MKI 1995-2000
Silnik: 2,0i ADY 115
Imię: Marcin
Spróbuj odłączyć radio jak masz nie oryginalne. Znam taki przypadek z Golfa 4.

________________________________________________________________________________________________
Marcin


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 15 maja 2015, 14:21 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 stycznia 2015, 23:31
Posty: 576
Lokalizacja: PL - Kraków
Auto: VW Sharan MKI 1995-2000
Silnik: 1,9 TDI AVG 110
Imię: Krzysiek
Dzięki, u mnie radio jest ori Sound-1
W jaki sposób są powiązane obwody radia i OBD-2 ?

________________________________________________________________________________________________
O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci - J.W. Goethe
Pozdrawiam Krakowa - Krzysiek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 15 maja 2015, 22:54 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 22:48
Posty: 6
Lokalizacja: Oleśnica
Auto: Seat Alhambra MKI 1995-2000
Silnik: 2,0i ADY 115
Imię: Marcin
Tego nie wiem w jaki sposób jest to powiązane, ale u znajomego w golfie to było przyczyną nie łączenia się. Być może zbieg okoliczności, ale po odłączeniu radia odrazu się połączył.

________________________________________________________________________________________________
Marcin


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=