Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest czwartek, 19 października 2017, 14:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2015, 22:12 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam koledzy mam taki problem mam wgrane spolszczenie od Andreja 7800 i mapę Polski i Czech mam nówkę rekina na dachu kable podłączeniowe prześwietlone są ok navi pokazuje mi tylko obszar lekko nasza granice czyli stronę Niemiec i pokazuje mi strzałkę na terytorium Niemiec i komunikat w języku polskim ;;; ta mapa nie obejmuje tego rejonu ;;; i mam pytanko czy jakoś ona była ustawiona na Niemcy i tak pozostało czy trza kompem ją ustawić ale na panelu jak wyświetlana ilość satelit to mam 23 ale żadną nie mogę odebrać i nie wiem co dalej robić pozdrawiam

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2015, 22:39 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 302
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Stasiu ja u siebie na oryginalnej antenie widzę 30 satelit a z 8 satelitami się łączy.

Przed chwilą podłączyłem antenę na magnesie tą co Tobie wysyłałem fotkę. Na początku widziała 30 satelit ale połączeń 0. Potem zaczęła pokazywać że współpracuje z 3 ale nadal nie pokazywała współrzędnych a w końcu po kilku minutach pokazało że działa z 6 satelitami i wtedy pokazało współrzędne gdzie się znajduję.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2015, 22:59 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
stasio59 napisał(a):
witam koledzy mam taki problem mam wgrane spolszczenie od Andreja 7800 i mapę Polski i Czech mam nówkę rekina na dachu kable podłączeniowe prześwietlone są ok navi pokazuje mi tylko obszar lekko nasza granice czyli stronę Niemiec i pokazuje mi strzałkę na terytorium Niemiec i komunikat w języku polskim ;;; ta mapa nie obejmuje tego rejonu ;;; i mam pytanko czy jakoś ona była ustawiona na Niemcy i tak pozostało czy trza kompem ją ustawić ale na panelu jak wyświetlana ilość satelit to mam 23 ale żadną nie mogę odebrać i nie wiem co dalej robić pozdrawiam

Stasio.
Jesli ci MFD pokazuje twoje położenie, lokalizację poza mapą ze wskazaniem na zachód, to masz mapę Niemiec. Pobaw się Zoomem i powieksz skalę mapy wtedy zobaczysz co navi rzeczywiście czyta. Albo masz mapę PL, ale MFD jej nie nie bardzo czyta, bo to kiepska kopia i pamięta jeszcze dane ze starej mapy D.

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2015, 23:56 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
Witam koledzy no właśnie ale jak mam tez zoom powiększyć czyli rozumiem tak ze trza zbliżyć na maska i wtedy pokaże nasza Polskę potem co wcisnąć ok by zatwierdzić dobrze rozumiem szkoda by było żeby ta navi nie chodziła jest fajna duża zawsze może się przydać mimo ze mam drugą ale MIO będę próbował dam znać jak się da ją uruchomić

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2015, 23:59 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
dodam jeszcze ze ona pokazuje puste pole ale po stronie Niemiec i tylko jest zarys po prawej stronie ekranu granicy polskiej a wskaźnik jest tak mniej więcej w rejonie Berlina czy praktycznie na środku ekranu

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 01:23 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 302
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Stasiu mi się coś widzi że MFD nie komunikuje się z anteną GPS. U mnie też nie pokazuje nic po stronie Niemiec ale na ekranie pokazuje poprawnie miejsce gdzie się znajduję. Może tak jak pisze Janusz spróbuj ustawić zoom na auto. Wbij sobie jakiś cel W swojej miejscowości i przejedź się. Jeśli będzie prowadzić to znaczy że jest ok a w pamięci ma ostatnio gdzie był sygnał GPS aktywny.
Ostatnio u jednego z kolegów z forum też było podobnie jak u Ciebie. Pokazywało cel w Niemczech ale jak wbiliśmy adres i przejechaliśmy się to wszystko ruszyło i działa poprawnie.

Janusz mapa jest ok. Nie tylko ja ale i kilku kolegów ma tą mapę od mnie i wszystko hula. :thumbsup: Mapa Polska-Czechy 2013-2014 Blaupunkt Dx.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 21:50 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
spróbuje Andrej będąc w policach może tam cos uda misie pomłodzić ale cos tu nie jest tak jak nie to wywalę tego rekina zakupie płaska antenę GPS i długi kabel i pociągnę po aucie i podłączę pod radio choć dla mnie to jest trochę dziwna sprawa bo sygnał GPS powinien odbierać wszędzie nawet w piwnicy słaby ale cos tam łapie a tu nic ale jestem dobrej myśli i strasznie dociekliwy i myślę ze dam rade opisze co było przyczyną

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 22:24 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 428
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
Stasiu ale mówiłeś że satelity łapiesz tylko nie może się połączyć. tak jak ci dzisiaj mówiłem przez telefon, to nie jest wina rekina(anteny GPS) poszukaj w ustawieniach . Tak jak Andrzej pisał , spróbuj ustawić ją i jechać autem tak żeby satelita widziała że jest w ruchu. a powiedz mi Stasiu słychać napęd w radiu??u mnie na początku nie nie czytał płyt ,ale po przeczyszczeniu lasera wszystko wróciło do normy.
P.S doszła instrukcja???

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 22:37 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
Czy aby Stasio nie kupił przypadkiem antenki rekina chinola? Czy miałeś fabrycznie zamontowaną antenę sat. Bo są takie tanie antenki, czarne, bardzo błyszczące, ale niektóre nie mają w sobie anteny GPS, tylko do GSM, Webasto czy do radyjka ze wzmacniaczem.

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 23:01 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 23:45
Posty: 428
Lokalizacja: Jastrowie
Auto: VW Touran 1T2 2006-2010
Silnik: 1,9 TDI BLS 105
Imię: Marcin
Stasiu ma oryginał, wiem bo wiedziałem jego autko, podejrzewam że nie czyta mu płyty,musi to sprawdzić w pierwszej kolejności

________________________________________________________________________________________________
Marcin jestem i miałem VW Touran 2.0 TDI 136 KM 2003 r modelowo 2004
Teraz mam VW Touran 1,9 TDI 105 KM 2005 modelowo 2006
GG 7631161, Skype jak coś na PW
Nie nienawidzę cwaniactwa


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=