Forum Tiguan Sharan Yeti Alhambra Touran Roomster vag-van-suv.pl

Pomoc , Porady Techniczne , Przyjaźń , Dobra Zabawa.
Teraz jest niedziela, 17 grudnia 2017, 21:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 23:43 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
Janusz antena jest ori bo ja odkręciłem od dachu i jest ori wraz z numerem części na domiar tego odkręciłem małe śrubki i jest wszystko czyli w płetwie jest antena a w płaskiej części jest taka ala płytka płaska skręciłem do kupy i zamontowałem ją spowrotem ale koleś podpowiedział mi żebym na radiu wyjechał gdzieś w teren i nacisnął i przytrzymał ten klawisz na samym dole z chorągiewką ona jest od zaprogramowania pozycji auta i być może tu tkwi cała procedura aktywacji nawigacji MFD spróbuje tak jak on mi mówił i dam znać

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 01:30 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 306
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Stasiu ja jeszcze dziś zrobiłem taki tik żeby sprawdzić czy działa antena i włączyłem w nastawach opcję GPS tam co pokazuje ile satelit widzi a ile obsługuje. Ruszyłem autem i obserwowałem czy namiary GPS które pokazuje się zmieniają. U mnie się zmieniają w obu MFD. A jak jest u Ciebie?
Załącznik postu (zdjęcie, film, schemat, mapka, link lub inny) jest widoczny tylko dla zalogowanych Użytkowników forum.
Zapraszamy do rejestracji lub zalogowania aby widzieć załaczniki i wykorzystywać w pełni funkcje forum
" alt="Obrazek" />

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 13:06 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
Ano własnie, dobry test i diagnoza, dobrze go pokierowałeś Jędruś. :thumbsup:

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 23:13 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
koledzy witam wszystko działa tylko ku pamięci dla innych kolegów uwaga jeśli navi nie pokazuje lub pokazuje inne miejsce czyli tak jak było to w moim przypadku należy przytrzymać ten klawisz z chorągiewką na samym dole MFD to jest przycisk do zlokalizowania swojego położenia i także ten właśnie klawisz uruchomił moją navi i pokazał lokalizacje moją pokazał ile satelity i ile jest aktywnych jak również i współrzędne czyli położenie geograficzne moje jeśli będziemy wymieniać płyty na inny kraj to zawsze pokaże nam ostatnią lokalizacje wtedy należy nacisnąć ten klawisz i wtedy sygnał z satelity pokaże nam ale już na nowej mapie położenie nasze także wsio gra jestem zadowolony mam pytanko jeszcze czy ktoś z was kolegów próbował nagrać na płytę do MFD Niemcy Francje i Hiszpanie jeśli z kolegów ma takie możliwości i umie to nagrać jestem pierwszy w kolejce po takie płyty pozdrawiam i dzięki koledzy za zainteresowanie

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 16 listopada 2015, 00:30 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 01:00
Posty: 306
Lokalizacja: Podlasie
Auto: VW Sharan MKI FLII 2004-2010
Silnik: 2,0 TDI BRT 140
Imię: Andrzej
Cieszy mnie to że już wszystko u Ciebie Stasiu działa. :thumbsup:
Jutro postaram się zapytać tego gościa co mi nagrywał te mapy czy to zrobi to dam znać co i jak.

________________________________________________________________________________________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 16 listopada 2015, 01:01 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
To juz lepsza Mapa całej Europy, Europa Road, oczywiscie głowne drogi. Ale masz to na jednej płycie Teleatlas Dx.

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 16 listopada 2015, 11:19 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam no tak Janusz ale czy nasza navi to uruchomi i czy będzie pokazywać to co jest potrzebne w czasie drogi wiem ze te nawi tylko państwa mają każde osobno na płycie

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2015, 00:58 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
Tak Stasio. Miałem taką MFD w swoim aucie blisko 10 lat, a przez ręce przeszło mi sporo tych radyjek, oczywiscie opanowałem do nich spolszczenia, mapy, czyszczenie, laser itd.
Nie robię już tego z braku czasu, ale stare mapy jeszcze mi się walają po schowkach. Wiem, ze jest mapa całej Europy na jednej płycie, bo taką nagrywałem, pewnie gdzieś mam w swoich zasobach, tylko jej metryka jest dośc stara... :czytaj:

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2015, 12:10 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2015, 20:30
Posty: 748
Lokalizacja: uniemyśl
Auto: Seat Alhambra MKI FL 2000 -2010
Silnik: 1,9 TDI ASZ 131
Imię: stanisław
witam Janusz jak by wpadła w ręce tobie chętnie zapodam choćby tak dla zobaczenia jak ona się wgra i jak pokaże drogi jak znajdziesz napisz podam adresa ok nie nalegam jak wpadnie w ręce przypadkowo Janusz ok

________________________________________________________________________________________________
moje gg 13141438 tu zawsze jestem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 01:30 
Offline
Użytkownik forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 lutego 2015, 01:30
Posty: 119
Lokalizacja: Stalowa Wola
Auto: VW Sharan MKI FL 2000-2004
Silnik: 1,9 TDI AUY 115
Imię: Janusz
Stasio. Mam ta płytkę z mapą Europy w ręce. Podaj na PW swój adres to ci ja wyslę, mogę ci jeszcze dołozyc parę innych map.

________________________________________________________________________________________________
Dogrzewacze i ogrzewania postojowe; Eberspacher i Webasto. Tel. 601052155.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
height= height=